Onze diensten

Onze dienstverlening bestaat uit individuele begeleiding, training en advies:

Re-integratie trajecten 2e spoor

Het doel van het 2e spoor traject is het vinden van een passende en duurzame functie buiten de huidige werkgever. Tijdens dit traject ligt de focus op wat de medewerker wel kan, en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. Sollicitatiebegeleiding is een belangrijk onderdeel hierbij. Ook werkervaringsplaatsen, stages en bemiddeling bij detachering behoren tot de trajectwerkzaamheden.

Voorafgaand aan ieder traject maken wij een plan van aanpak, dit wordt met medewerker en werkgever besproken. We zorgen voor duidelijke kaders en een transparante communicatie. De werkgever houden we maandelijks op de hoogte en onze rapportages voldoen aan de criteria van het UWV.

Outplacement

Door allerlei omstandigheden kun je besluiten als werkgever en medewerker uit elkaar te gaan. Op dat moment kunnen de coaches van BVL jou als medewerker helpen bij het maken van de juiste keuze in je loopbaan. Samen zorgen we voor een goede CV en daadkrachtige opzet voor een sollicitatiebrief. En natuurlijk ook bij de stappen van het solliciteren kunnen we je begeleiden.  Het begint met een vrijblijvend gesprek om te inventariseren wat er nodig is, en maken wij een plan van aanpak met haalbare doelen.

Coaching

Een coachingstraject biedt praktische ondersteuning bij thema’s als:

  • Minder goed functioneren in de huidige functie
  • Inzicht in sterktes/zwaktes bij interne doorgroei mogelijkheden
  • Milde mentale klachten welke invloed hebben op de werkzaamheden en prestaties
  • Grenzen stellen, assertiviteit
  • Het organiseren van werkzaamheden/taken, time management issues

Met de inzet van coaching zorg je voor het mentale welzijn van de medewerker, en verklein je de kans op (langdurige) uitval. Op basis van een intakegesprek maken we een plan op maat incl. concrete doelen. Met een korte doorlooptijd zorgen we ervoor dat de medewerker snel geholpen wordt.

Verzuim advies en training

Als werkgever ben je vanaf de 1e dag van de ziekmelding van je medewerker verplicht actie te ondernemen (wet verbetering Poortwachter).  Maar wat kun je doen? En wat mag je doen? En wat mag je vooral niet doen in verband met de privacy van de medewerker (AVG)? De casemanagers van BVL geven antwoord op al je vragen rondom verzuim. En alvast een tip: blijf met je verzuimende medewerker in gesprek!

Heb je meerdere verzuimdossiers of regelmatig advies nodig? We komen graag met je in gesprek om te kijken welke verzuimbegeleiding het meest passend is.

Ook voor trainingen rondom verzuim (hoe voer ik een goed verzuimgesprek als leidinggevende?) kun je bij ons terecht!

Onze drijfveer

Wij geloven dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Met werkzaamheden waar jij blij van wordt en welke je voldoening geven. Wat je situatie ook is, op ons kun je rekenen.

pexels-cottonbro-4101143-opt

Blogs

Verzuim

Hoe blijf je als werkgever in contact met je zieke medewerker?

Om je op weg te helpen deelt Mariska van der Pijl, casemanager en trainer bij BVL, een 3-tal tips met je.
Re-integratie

Ervaringen met het 2e spoortraject

Benieuwd waar BVL 2e spoor kandidaten het meeste baat bij hebben gehad? Lees hun ervaringen.
Coaching

Help, het is zo druk!

Ervaar je werkdruk en voel je je gestrest? We vroegen de coaches van BVL naar hun praktische tips, wat doen zij zelf als ze druk of werkdruk ervaren?

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen, of wil je vrijblijvend sparren over een verzuim vraagstuk bijvoorbeeld? We komen graag (online of op locatie) met je in gesprek!