Onze diensten

Onze dienstverlening bestaat uit individuele begeleiding, casemanagement en advies:

Re-integratie 2e spoor

Het doel van dit traject is het vinden van een passende en duurzame functie buiten de huidige werkgever. De focus ligt op wat de medewerker wel kan, en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. Sollicitatiebegeleiding is een belangrijk onderdeel hierbij. Ook werkervaringsplaatsen, stages en bemiddeling bij detachering behoren tot de trajectwerkzaamheden.

Voorafgaand aan ieder traject maken wij een plan van aanpak, dit wordt met medewerker en werkgever besproken. We zorgen voor duidelijke kaders en een transparante communicatie. De werkgever houden we maandelijks op de hoogte en onze rapportages voldoen aan de criteria van het UWV.

Re-integratie 3e spoor

Als eigenrisicodrager ben je als werkgever verantwoordelijk voor de (re-integratie)-begeleiding van medewerkers met een WGA en/of WW uitkering. Middels een 3e spoor traject bij BVLwerkt krijgt de medewerker actieve begeleiding met als doel: nieuw werk en daarmee hogere inkomsten en kostenreducering voor jou als werkgever. Win-win dus!

Door duidelijke afspraken en het afstemmen van de begeleiding op de medewerker zorgen we voor een doelgericht en kansrijk traject. En uiteraard houden we je als werkgever op de hoogte van de voortgang tijdens de trajectperiode.

Mediation

Soms zijn er problemen op het werk, waar je onderling niet uitkomt. Onenigheid of ruzie, een conflict tussen collega’s of met een leidinggevende.

Met de inzet van conflictbemiddeling/mediation  wordt het issue voor alle betrokkenen naar volledige tevredenheid opgelost. Dit zorgt voor het herstel van de werkrelatie, voor het behoud van waardevolle werknemers en het voorkomt uitval door ziekte. En dan hebben we het nog niet eens over het voorkomen van langdurig juridisch (en daarmee kostbaar) “gedoe” !

Voorbeelden waarbij conflictbemiddeling/mediation kan helpen:

  • Een conflict tussen medewerker en leidinggevende wat leidt tot disfunctioneren
  • Een conflict binnen een team wat leidt tot “gedoe” en een negatieve werksfeer

Meer weten? Neem contact op met Marga Strubbe en zij vertelt je meer over de werkwijze en tarieven. Zorg dat het conflict opgelost wordt en zorg voor een win-win!

Coaching

Een coachingstraject biedt praktische ondersteuning bij thema’s als:

  • Minder goed functioneren in de huidige functie
  • Inzicht in sterktes/zwaktes bij interne doorgroei mogelijkheden
  • Milde mentale klachten welke invloed hebben op de werkzaamheden en prestaties
  • Grenzen stellen, assertiviteit
  • Het organiseren van werkzaamheden/taken, time management issues

Met de inzet van coaching zorg je voor het mentale welzijn van de medewerker, en verklein je de kans op (langdurige) uitval. Op basis van een intakegesprek maken we een plan op maat incl. concrete doelen. Met een korte doorlooptijd zorgen we ervoor dat de medewerker snel geholpen wordt.

Casemanagement

In deze tijden maken veel werkgevers het mee: een oplopend aantal ziekmeldingen en langdurig uitval van personeel. Hoe zorg je voor een goed overzicht van de dossiers en behoud je de regie op het verzuim?  De gecertificeerde casemanagers van BVL kunnen je ondersteunen bij alle aspecten van verzuim en het op orde brengen van verzuimdossiers. Indien gewenst gaat deze voor een vast aantal uren en een vastgestelde periode bij jullie op locatie aan de slag.

Heb je behoefte aan een (tijdelijke) casemanager of regelmatig advies nodig? We komen graag met je in gesprek om te kijken welke vorm het meest passend is.

Ook voor trainingen rondom verzuim (hoe voer ik een goed verzuimgesprek als leidinggevende?) kun je bij ons terecht!

Contact

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij bieden  professionele ondersteuning en geven advies op maat voor het optimaliseren van arbeidsprocessen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Contact

Onze drijfveer

Wij geloven dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Met werkzaamheden waar de medewerker blij van wordt en welke voldoening geeft. Wat de situatie ook is, op ons kun je rekenen.

pexels-cottonbro-4101143-opt

Blogs

Re-integratie

Een succesvolle aanpak van 1e en 2e Spoor Re-integratie

In een recent Webinar deelden wij onze inzichten over de effectieve inzet van 1e en 2e spoor re-integratie. Dit artikel bevat de hoogtepunten van deze sessie, inclusief definities van de spoor 1 en 2, signalen van weerstand bij medewerkers, strategieën om weerstand te overwinnen, de rol van werkgevers en oplossingen om het proces te stroomlijnen.…
Re-integratie

Een kandidaat vertelt: “2e spoor was hard werken, maar voelde ook als een feestje!”

Nikki is een van de vaste re-integratiebegeleiders van Buro Verzuim- en Loopbaanbegeleiding. In de tijd dat ze bij ons werkt heeft ze al veel trajecten begeleid. Maar eentje heeft toch wel een speciaal plekje in haar hart. En ook zij heeft een bijzonder plekje gekregen in het hart van deze kandidaat, Mariska*. Het gaat momenteel…
Re-integratie

Een werkervaringsplaats als oplossing voor de krappe arbeidsmarkt

In verschillende branches is een enorm tekort aan personeel ontstaan, neem bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het onderwijs. Door middel van zij-instroomtrajecten wordt getracht het tekort te minderen. Een andere uitkomst zou zijn om 2e spoorkandidaten een kans te bieden. In onze wereld van 2e spoor arbeidsre-integratie spelen werkervaringsplaatsen een cruciale rol. Voor mensen die door…

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen, of wil je vrijblijvend sparren over een verzuim vraagstuk bijvoorbeeld? We komen graag (online of op locatie) met je in gesprek!

Blijf op de hoogte!

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van verzuim en de nieuwste Webinars!

Nieuwsbrief