Onze diensten

Onze dienstverlening bestaat uit individuele begeleiding, casemanagement en advies:

Re-integratie trajecten 2e spoor

Het doel van het 2e spoor traject is het vinden van een passende en duurzame functie buiten de huidige werkgever. Tijdens dit traject ligt de focus op wat de medewerker wel kan, en welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn. Sollicitatiebegeleiding is een belangrijk onderdeel hierbij. Ook werkervaringsplaatsen, stages en bemiddeling bij detachering behoren tot de trajectwerkzaamheden.

Voorafgaand aan ieder traject maken wij een plan van aanpak, dit wordt met medewerker en werkgever besproken. We zorgen voor duidelijke kaders en een transparante communicatie. De werkgever houden we maandelijks op de hoogte en onze rapportages voldoen aan de criteria van het UWV.

Outplacement

Door allerlei omstandigheden kun je besluiten als werkgever en medewerker uit elkaar te gaan. Op dat moment kunnen de coaches van BVL jou als medewerker helpen bij het maken van de juiste keuze in je loopbaan. Samen zorgen we voor een goede CV en daadkrachtige opzet voor een sollicitatiebrief. En natuurlijk ook bij de stappen van het solliciteren kunnen we je begeleiden.  Het begint met een vrijblijvend gesprek om te inventariseren wat er nodig is, en maken wij een plan van aanpak met haalbare doelen.

Coaching

Een coachingstraject biedt praktische ondersteuning bij thema’s als:

  • Minder goed functioneren in de huidige functie
  • Inzicht in sterktes/zwaktes bij interne doorgroei mogelijkheden
  • Milde mentale klachten welke invloed hebben op de werkzaamheden en prestaties
  • Grenzen stellen, assertiviteit
  • Het organiseren van werkzaamheden/taken, time management issues

Met de inzet van coaching zorg je voor het mentale welzijn van de medewerker, en verklein je de kans op (langdurige) uitval. Op basis van een intakegesprek maken we een plan op maat incl. concrete doelen. Met een korte doorlooptijd zorgen we ervoor dat de medewerker snel geholpen wordt.

Casemanagement

In deze tijden maken veel werkgevers het mee: een oplopend aantal ziekmeldingen en langdurig uitval van personeel. Hoe zorg je voor een goed overzicht van de dossiers en behoud je de regie op het verzuim?  De gecertificeerde casemanagers van BVL kunnen je ondersteunen bij alle aspecten van verzuim en het op orde brengen van verzuimdossiers. Indien gewenst gaat deze voor een vast aantal uren en een vastgestelde periode bij jullie op locatie aan de slag.

Heb je behoefte aan een (tijdelijke) casemanager of regelmatig advies nodig? We komen graag met je in gesprek om te kijken welke vorm het meest passend is.

Ook voor trainingen rondom verzuim (hoe voer ik een goed verzuimgesprek als leidinggevende?) kun je bij ons terecht!

Onze drijfveer

Wij geloven dat er voor iedereen een passende plek is op de arbeidsmarkt. Met werkzaamheden waar de medewerker blij van wordt en welke voldoening geeft. Wat de situatie ook is, op ons kun je rekenen.

pexels-cottonbro-4101143-opt

Blogs

Re-integratie

Van tegenslag naar succes: de waarde van een 2e spoortraject

Er zit een verzorgende 3 IG  tegenover mij die vertelt dat ze het liefst bij haar eigen werkgever wil blijven. Ze heeft nooit iets anders gedaan en heeft geen idee wat ze verder voor werk zou kunnen doen.
Verzuim

Verzuim in zorg en onderwijs: 3 trends

In de VVT, Gezondheidszorg en het Onderwijs is het verzuim momenteel hoog en een tekort aan personeel. Hierdoor hechten steeds meer werkgevers belang aan het duurzaam inzetbaar houden van hun medewerker. Met als doel verzuim en uitstroom te voorkomen.
BVL team
Coaching

We kunnen zoveel meer….

Vergis je niet: werkgevers helpen bij het uitvoeren van hun re-integratieverplichting voor langdurige zieke medewerkers is wat we met passie doen. In 99% van de gevallen hebben we het dan over werknemers die al (ruim) 1 jaar ziek zijn. Wij komen in beeld “omdat het moet”. Maar wat als je als doel/instelling hebt dat je…

Vrijblijvend kennismaken?

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen, of wil je vrijblijvend sparren over een verzuim vraagstuk bijvoorbeeld? We komen graag (online of op locatie) met je in gesprek!