Re-integratie 3e spoor

Re-integratie 3e spoor

Je bent als organisatie eigenrisicodrager voor de ziektewet en/of WGA-uitkering. Dat betekent dat je na einde wachttijd nog maximaal 10 jaar verantwoordelijk bent voor de re-integratieverplichtingen van een (ex)medewerker. Dat brengt nogal wat kosten met zich mee. Daarom wil je dat de medewerker zo snel mogelijk passend en duurzaam werk vindt.

Door de inzet van een 3e spoortraject bij BVLwerkt zorgen we samen voor een succesvolle uitstroom in betaald werk. De focus zal liggen op sollicitatieactiviteiten, toegespitst op de medewerker en situatie. Wij werken met korte lijnen zodat je als werkgever de regie houdt over de re-integratie inspanningen. 

Spoor 3

De afgelopen 2 jaar zijn voor de medewerker mogelijk een rollercoaster geweest, waarbij verschillende gevoelens langs zijn gekomen en misschien nog steeds spelen. Het 3e spoortraject is uitdagend, omdat de medewerker al een lange tijd aan het re-integreren is. Ideaal dus om met behulp van BVLwerkt deze medewerker klaar te stomen voor nieuw werk.

 

De begeleiding is bij BVL altijd 1-op-1. Zo kan er goed ingespeeld worden op de behoeften van de medewerker, de actualiteiten én zit de medewerker zelf aan het stuur. We dragen zorg voor een goede communicatie met alle betrokken partijen. Er worden regelmatig tussentijdse evaluaties gehouden, waarbij de laatste adviezen van (medische) deskundigen worden meegenomen in het verdere verloop van het traject.

 

Het doel van spoor 3 is nieuw werk, en daarmee hogere inkomsten voor de medewerker, en kostenreducering voor jou als werknemer. Een win-win dus!

Wat je kunt verwachten

Net als bij spoor 2 is kennismaken met de medewerker én de werkgever noodzakelijk om een optimale begeleiding te kunnen realiseren. Alle informatie uit het 2e spoor, zowel de input van medewerker, werkgever en (medische) deskundigen vormt de basis van het 3e spoortraject, rekening houdend met dat deze informatie gedurende het traject kan veranderen. Samen met de begeleider blijft de medewerker onderzoek doen naar mogelijkheden. De volgende onderdelen kunnen aanbod komen tijdens een traject.

Toekomstperspectief

Waar nodig wordt er aandacht besteed aan:

Arbeidsmarktanalyse

Actief Solliciteren

Op het moment dat er een stagnatie of terugval blijkt te zijn, zal de begeleider, in overleg met de werkgever, handelen naar wat de medewerker op dat moment nodig heeft.

Adviesgesprek plannen

Ben je benieuwd wat we voor jullie kunnen betekenen? Graag gaan we me je in gesprek over de mogelijkheden. We staan klaar om met je mee te denken.

Gerelateerde diensten

Re-integratie 2e spoor

Wij bieden Persoonlijke begeleiding bij het vinden van een nieuwe functie buiten de huidige werkgever.

Casemanagement

Onze gecertificeerde casemanagers ondersteunen bij verzuim, beheren dossiers en bieden advies en training voor een effectieve aanpak.