Coaching

Help, het is zo druk!

pexels-vojtech-okenka-392018

Ervaar je werkdruk en voel je je gestrest? Direct actie ondernemen zorgt dat je ernstige klachten zoals een burn-out voor kunt zijn. We vroegen de coaches van BVL naar hun praktische tips, wat doen zij zelf als ze druk of werkdruk ervaren? Hier volgen een aantal tips:

“Zodra ik merk dat ik het overzicht niet meer heb, ga ik wat ander doen, om er bewust even uit te stappen. Even een “reset” zoals thee zetten, en als ik thuis werk bijvoorbeeld de was opvouwen. Daarna ga ik weer naar mijn werkplek en maak ik een prioriteitenlijstje: wat moet echt af en zo snel mogelijk? Daar begin ik dan mee en streep ik mijn lijst verder af.”

“Even van mijn werkplek af en diep ademhalen. Als ik thuis ben is dat makkelijk, op locatie ga ik dan bijvoorbeeld even naar een rustig plekje op de gang of op de WC. Tien keer diep ademhalen met de focus op de uitademing (zodat die langer is dan de inademing) zorgt voor rust en kalmte. Om het nog wat extra te benadrukken kun je uitademen met je lippen getuit, alsof je door een rietje blaast.”

“Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd, en dat werkt bij mij het allerbeste. Dus als ik door alle bomen het bos niet meer zie, ga ik eerst mijn werkplek opruimen en ordenen. Vervolgens maak ik een prioriteitenlijst en ga ik weer verder met mijn werk”

“Naar buiten! Wandelen, al is het maar 10 minuten. Letterlijk en figuurlijk mijn hoofd even “leegwaaien” en bewust afkoppelen van mijn drukke agenda of to-do lijst. Ik focus me dan op wat ik hoor, zie, voel. Daarna ben ik weer fris in mijn hoofd en kan ik bekijken wat de hoofd- en bijzaken zijn van mijn taken voor de rest van de dag.

Deze praktische tips kun je direct toepassen, doe het vandaag nog! En natuurlijk helpen we je graag met praktische coaching om te zorgen dat jij en je collega’s in balans blijven.